Echipa V.A.M.A

Electromobility

Costea Andrei Alexandru

Educație

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași, Facultatea de Automatică și Calculatoare


Județ

Suceava


Abilități tehnice

Electronică Programare C şi Assembler Cunostinţe Matlab/Simulink Cunostinţe Eagle


Rolul în echipă

Programare Testare

Electromobility

Palașanu Vlad

Educație

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași, Facultatea de Automatică și Calculatoare


Județ

Bacău


Abilități tehnice

Electronică Programare C/C++


Rolul în echipă

Design PCB Implementare hardware

Experiență relevantă în domeniu

Proiectare PCB in Eagle

Electromobility

Mihăilă Mihai

Educație

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași, Facultatea de Automatică și Calculatoare


Județ

Vaslui


Abilități tehnice

Programare C/C++/assembler Electronică


Rolul în echipă

Construire invertoare Implementarea circuitelor pe plăcuțe Construire mașină

Experiență relevantă în domeniu

Studiul automatelor programabile și aplicarea într-un proiect de automatizare a unui proces de producție industrială serie cu prese de ambutisare.

Electromobility

Stanciu Alexandru Ioan

Educație

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași, Facultatea de Automatică și Calculatoare


Județ

Neamț


Abilități tehnice

Electronică Acționări electrice Senzori și traductoare Mecanică


Rolul în echipă

Implementare hardware si software Testare

Experiență relevantă în domeniu

Studiul funcționării și programării automatelor programabile
Studiul și lucrul cu traductoare de proximitate; aplicabilitatea acestora în echipamentele industriale

Iași, 29 aprilie 2013.

În perioada 26 – 27 aprilie 2013, Continental Automotive Iaşi, subsidiară a Corporaţiei Continental, unul dintre cei mai importanţi furnizori de componente pentru industria automobilelor, a organizat ediția cu numărul șapte a Competiţiei Studenţeşti. Evenimentul este dedicat tuturor studenților de la facultățile cu profil tehnic, care doresc să își testeze cunoștințele și să răspundă unei provocări tehnice interesante, ce poate fi punctul lor de pornire în construirea unei cariere de succes în domeniu.

În decembrie 2012, Continental le-a propus studenţilor facultăţilor tehnice din Iaşi, Suceava, Bacău, Galaţi şi Chişinău o nouă temă de gândire sub sigla „ElectroMobility 2”. În urma evaluării proiectelor propuse, au fost acceptate 27 de echipe, dintre care 18 de la Universitatea Tehnică Gh. Asachi din Iaşi, 4 echipe de la Universitatea Tehnică a Moldovei din Chișinău, 4 de la Universitatea Tehnică Ştefan cel Mare din Suceava si o echipă de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. Toate echipele participante au primit din partea organizatorului două motoare BLDC dar și suport financiar în valoare de 70 de Euro pentru dezvoltarea proiectului. Testarea mașinuțelor pe pistă a avut loc sâmbătă, 13 aprilie, la sediul Continental de pe Bld. Poitiers nr 6, Iași. Aici a fost montată o porțiune de pistă, unde concurenții au avut posibilitatea să își testeze și să regleze mașinuțele.

Competiția de anul acesta a avut pentru prima dată și o secțiune Junior Stage - ElectroMobility Junior – unde 10 din cei 14 concurenți înscriși au fost acceptați. Proba constă în oferirea unei soluții tehnice pentru realizarea unui circuit electronic după specificațiile date de către organizatori. Desfăşurarea probei practice, susținerea testului, evaluarea finală a proiectelor şi premierea a avut loc în 27 aprilie.

Echipa câștigătoare a fost echipa cu nr. 31 în concurs - V.A.M.A - Universitatea Tehnică Gh. Asachi Iași, Facultatea de Automatică și Calculatoare. Componența echipei: Costea Andrei Alexandru, Pălăsanu Vlad, Mihaila Mihai, Stanciu Alexandru Ioan. Profesor coordonator: Cătălin Brăescu. De asemenea, aceștia au câștigat și premiul special constând într-o bursă de studii. "Ne-am simțit foarte bine participând la această competiție. Suntem foarte bucuroși că am reușit să ajungem până aici și să câștigăm premiul cel mare și bursa de studii. Este o experiență care ne va ajuta foarte mult pe viitor și sperăm să participăm și în 2014. A fost obositor, antrenant și suntem foarte fericiți. Am câștigat!" au declarat la decernarea premiului membrii echipei V.A.M.A.

Continental a oferit premii în valoare totală de 2700 Euro: locul I - 1100 Euro, locul II – 800 Euro, locul III - 500 Euro precum și două premii speciale: unul în valoare de 300 Euro iar al doilea constă într-o bursă de studii Continental, un plus de neegalat în CV-ul oricărui candidat. „Acest eveniment e un câștig de ambele părți: studenții câștigă experiență practică și muncă în echipă, iar Continental descoperă oameni talentaţi, dornici să lucreze în domeniul automotive. Mulţi dintre mai noii mei colegi au ajuns să cunoască prin intermediul acestui eveniment compania şi atâta timp cât va exista dorinţa de competiţie, vom fi alături de talentele tehnice ” a declarat Marius Lupu, managerul locaţiei din Iaşi la finalul evenimentului.

Contact

Informații de contact organizatori

Email: 07IAuniversity.iasi@continental-corporation.com
Telefon: 004-0232-30-72-47 / 004-0232-30-70-70
Adresa: Bd. Poitiers nr. 6, 700671 Iași, Iași
Website: www.continental-corporation.com
www.romania.careers-continental.com
www.continental-people.com
www.facebook.com/ContinentalCareer
videoportal-en.continental-corporation.com

Trimite formular

Nume și prenume

E-mail

Subiect

Mesaj

Poți găsi toate oportunitățile Continental de angajare, naționale și internaționale, într-un singur site. Creează-ți un profil și aruncă o privire! Aplică