Ediții anterioare ale competiției

Ediția 2015

Iași, 11 mai 2015. Pasiunea tinerilor pentru domeniul automotive a condus la una dintre cele mai strânse curse cu mașini electrice din cadrul celor 9 ediții ale Competiției Studențești „Continental Electro – Mobility“. Competiția i-a mobilizat pe cei aproape 100 de studenți din facultățile cu profil tehnic din estul țării.În acest an s-au înscris 51 de echipe, însă doar cele mai bune 25 au ajuns în finala care a avut loc în 8 și 9 mai. Echipele au fost formate din trei sau patru studenți de la universități de profil din Iași, Suceava, Galați și Republica Moldova. Acestea au construit mașini electrice create dintr-un sistem format din patru părți:
- Controlul a două motoare electrice brushless;
- Controlul direcţiei asistate electric de un motor;
- Transmiterea datelor în sistemele de control ale vehiculului;
- Implementarea comunicaţiei de tip Client – Server.

Continental a oferit sprijin financiar echipelor participante pentru dezvoltarea mașinilor: câte 110 euro pentru achiziția motoarelor electrice și 80 euro pentru acoperirea cheltuielilor necesare realizării lucrării practice (componente electronice, afișaj multisegment, materiale promoționale etc). 1.100 de euro este premiul oferit echipei câștigătoare, 800 de euro au primit tinerii clasați pe locul doi și 500 de euro – ultimii de pe podium. Ediția aceasta a înregistrat și noutăți. Astfel, trei competiții au fost introduse în concurs: Hardware – 10 studenți care au trecut de etapele de selecție au construit pe loc un circuit electric; Software - cinci studenți au dezvoltat, într-o singură zi, câte un proiect software, iar 8 copii s-au întrecut într-o cursă de mașini teleghidate – Electromobility Kids. Evenimentul s-a desfășurat la sediul Continental de pe Bd. Poitiers, Nr. 6.

„Am vrut să-i provocăm pe studenți să-și canalizeze talentul și pasiunea și să creeze ceva inovativ, să descopere, dacă mai era cazul, cât de importantă, dar și cât de fermecătoare este industria automotive. Ceea ce dezvoltăm noi la Continental este exact acest lucru: tehnologii de ultimă generație, iar acești tineri sunt cei pe care îi dorim în echipa noastră care are în acest moment peste 1.000 de membri în Iași“, a spus Marius Lupu, directorul locației Continental din Iași.

Echipele câştigătoare:
locul I – echipa Racing Innovation de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi: Antalut Rareș Victor, Onișoru Andrei Răzvan, Păduraru Iulian, Savastre Iulian. Profesor coordonator Adrian Burlacu.
locul II – echipa Dual Autonomous Motor de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi: Cracan Dan, Taburceanu Vladimir, Sarbanescu Cosmin. Profesor coordonator Cracan Arcadie.
locul III – echipa 8team de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava: Pîrcalab Vlăduț Constantin, Chiorescu Gheorghe Cătălin, Macovei Silviu, Iftime Teodor Emilian. Profesor coordonator Prodan Remus
Premiul special Electro - Mobility Online în valoare de 300 euro – a fost câștigat de Aro Evolution de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava: Luchian Teodor, Luca Cristian, Maranciuc Florin Bogdan, Ciobanu Lucian. Profesor coordonator Călin-Horațiu Ciufudean.

Concern Continental
Continental dezvoltă tehnologii inteligente pentru mobilitatea oamenilor şi a bunurilor acestora. În calitate de partener de încredere, furnizorul internaţional de componente auto, producător de anvelope şi partener industrial oferă soluţii durabile, sigure, confortabile, individuale şi la preţuri accesibile. Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, divizia pentru anvelope şi ContiTech, concernul a înregistrat în anul 2014 o cifră de afaceri de aproximativ 34,5 miliarde de euro şi are în prezent aproximativ 200.000 de angajaţi în 53 de ţări.

Continental în România
Până la sfârşitul anului 2014, Continental a investit circa 1 miliard de euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și trei centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental avea la finalul anului 2014 aproximativ 15 000 de angajaţi și își va mări echipa cu peste 1.500 noi membri în acest an în România.

Galerie foto

imagine-galerieimagine-galerieimagine-galerieimagine-galerieimagine-galerieimagine-galerieimagine-galerieimagine-galerieimagine-galerieimagine-galerieimagine-galerieimagine-galerieimagine-galerieimagine-galerieimagine-galerieimagine-galerie
Vezi și alte ediții

Contact

Informații de contact organizatori

Email: 07IAuniversity.iasi@continental-corporation.com
Telefon: 004-0232-30-72-47 / 004-0232-30-70-70
Adresa: Bd. Poitiers nr. 6, 700671 Iași, Iași
Website: www.continental-corporation.com
www.romania.careers-continental.com
www.continental-people.com
www.facebook.com/ContinentalCareer
videoportal-en.continental-corporation.com

Trimite formular

Nume și prenume

E-mail

Subiect

Mesaj

Poți găsi toate oportunitățile Continental de angajare, naționale și internaționale, într-un singur site. Creează-ți un profil și aruncă o privire! Aplică