Ediții anterioare ale competiției

Ediția 2017Iași, 15 mai 2017. Noul trend al industriei automotive – maşina autonomă electrică – a fost subiectul ediției din acest an a competiției Electro-Mobility. 25 de echipe (100 de studenți) din Suceava, Iași, Cluj, București și Chișinău au concurat în finala din 13 mai. Studenții au avut ocazia să lucreze la un produs complex, care i-a trecut prin toate fazele unui proiect de dezvoltare și au făcut echipă cu tineri pasionați de aceleași interese tehnologice. Continental a decontact studenţilor finalişti o mare parte din cheltuielile necesare participării.

„Electro-Mobility crește constant. În acest an am avut cel mai mare număr de echipe înscrise în competiție, 61, din care 25 s-au calificat în finală. Punctajele obținute de acestea au fost cele mai mari din istoria de 11 ani a concursului. Participanții la Electro-Mobility sunt specialiștii de mâine, oameni care setează noile trenduri, viitori colegi care, prin intermediul Continental, dezvoltă noile idei din automotive și generează creșterea industriei prin ideile lor inovative“, a spus Marian Petrescu, directorul locației Continental din Iași.

Echipele câştigătoare:

Locul I - a fost câştigat de echipa „InelX“ de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava formată din: Gherasim David, Maciuc Alexandru, Prodan Dragoș Mihai, Dumitru Chislii. Profesor coordonator Remus Prodan.

Locul II – echipa „Electro Racers“ de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava formată din: Mitricioaei Madalina Maria, Sandru Petru Ionut, Bilius Alexandru. Profesor coordonator Adrian-Ioan Petrariu.

Locul III – echipa „HBFS Juniors“ din București, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnică, formată din Sirbu Octavian Tiberiu, Nicula Constantin, Menzopol Andrei. Profesor coordonator Mihai Craciunescu.

Premii speciale: Faza I a fost câștigată de „ Robots Inside“ de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi: Balcan Sergiu, Grigorescu Daniel, Popa Ovidiu. Profesor coordonator Damian Catalin. Faza II a fost câștigată de echipa „InelX“ de la de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava: Gherasim David, Maciuc Alexandru, Prodan Dragoș Mihai, Dumitru Chislii. Profesor coordonator Remus Prodan.

Competiția Electro – Mobility a găzduit și Electromobility Hardware dedicat studenților din anul I de studiu, câstigătorii fiind: Locul III: Toderita Andrei-Valentin Locul II: Perietanu Alexandru Locul I: Dudun Anjelo și Electromobility Software având câstigătorii Locul III: Tudor Andrei Vrabie Locul II: George Iulian Uleru Locul I: Cristian Rotaru.

Echipa câştigătoare a primit 1.100 de euro, 800 de euro au primit studenţii clasați pe locul doi și 500 de euro– ultimii de pe podium. Premii speciale au fost de 300 euro.

În paralel au avut loc două componente speciale ale competiţiei: Electro-Mobility Hardware în care studenţi ieşeni au fost provocați să construiască pe loc un circuit electric şi Electro-Mobility Software, în care un alt grup de studenţi a avut avea sarcina de a programa în mai puţin de 8 ore un program 100% funcţional.

Concern Continental
Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are în prezent peste 227.000 de angajați în 56 de țări.

Continental în România
In perioada 1999-2016, Continental a investit circa 1.2 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016 și își va mări echipa cu aproximativ 1.500 noi membri în acest an în România.

Galerie foto

imagine-galerieimagine-galerieimagine-galerieimagine-galerieimagine-galerieimagine-galerieimagine-galerieimagine-galerieimagine-galerieimagine-galerieimagine-galerieimagine-galerieimagine-galerieimagine-galerieimagine-galerieimagine-galerie
Vezi și alte ediții

Contact

Informații de contact organizatori

Email: 07IAuniversity.iasi@continental-corporation.com
Telefon: 004-0232-30-72-47 / 004-0232-30-70-70
Adresa: Bd. Poitiers nr. 6, 700671 Iași, Iași
Website: www.continental-corporation.com
www.romania.careers-continental.com
www.continental-people.com
www.facebook.com/ContinentalCareer
videoportal-en.continental-corporation.com

Trimite formular

Nume și prenume

E-mail

Subiect

Mesaj

Poți găsi toate oportunitățile Continental de angajare, naționale și internaționale, într-un singur site. Creează-ți un profil și aruncă o privire! Aplică